Mediation

"Bij een scheiding van ouders, scheiden de kinderen mee.
Ontdek hoe Praktijk In Twee ondersteuning biedt aan het hele gezin."

"Elk gezin verdient tijdens en na een scheiding extra ondersteuning."

Samenwerken voor een Oplossing

 

Een echtscheiding kan een uitdagende en emotionele periode zijn voor alle betrokkenen. Maar wat als er een manier is om samen te werken en tot vreedzame oplossingen te komen? Maak kennis met Mediation, een proces waarbij jullie als ouders centraal staan en met behulp van een neutrale mediator werken aan een harmonieuze echtscheiding.

Wat is mediation?

 

Mediation is een proces waarbij jullie als ouders in gesprek gaan met de hulp van een neutrale mediator. De mediator is een getrainde professional die ervoor zorgt dat het gesprek respectvol en constructief verloopt. Ze helpen jullie om openlijk te communiceren, naar elkaar te luisteren en samen tot afspraken te komen die het beste zijn voor jullie en de kinderen.

De ondersteuning van een Kindbehartiger biedt jou:

  • Kennismaking: Tijdens een kennismakingsgesprek met de mediator worden jullie beiden uitgenodigd om jullie situatie en behoeften te bespreken. De mediator legt uit hoe het mediationproces werkt en wat jullie kunnen verwachten
  • Gesprekken: Vervolgens worden er gezamenlijke gesprekken georganiseerd, waarin jullie de kans krijgen om jullie standpunten, zorgen en wensen te delen. De mediator helpt jullie om te communiceren op een respectvolle manier en moedigt actief luisteren aan.
  • Onderhandeling en oplossing: Met begeleiding van de mediator worden jullie aangemoedigd om samen tot oplossingen te komen die tegemoetkomen aan de behoeften van beide partijen en vooral aan de belangen van de kinderen. Dit omvat afspraken over ouderlijk gezag, omgangsregelingen, financiële zaken en andere belangrijke kwesties.
  • Overeenkomst: Wanneer jullie tot overeenstemming komen over alle aspecten van de echtscheiding, zal de mediator deze afspraken vastleggen in een juridisch bindende overeenkomst, de echtscheidingsconvenant genoemd. Deze overeenkomst vormt de basis voor de afwikkeling van de echtscheiding.

Hoe werkt het?

 
  • Communicatie: Mediation bevordert open communicatie en helpt om misverstanden en conflicten te verminderen. Het biedt een veilige ruimte om naar elkaar te luisteren en begrip te krijgen voor elkaars perspectieven
  • Beslissingsbevoegdheid: In plaats van dat beslissingen worden genomen door een rechter, behouden jullie als ouders de controle over de uitkomst. Jullie kunnen samen oplossingen vinden die passen bij jullie unieke situatie
  • Kinderen centraal: Mediation richt zich specifiek op het welzijn van de kinderen. Door samen te werken, kunnen jullie afspraken maken die hun belangen vooropstellen en de schadelijke effecten van een vechtscheiding minimaliseren
  • Kosten en tijd: Mediation kan vaak sneller en kostenefficiënter zijn dan een juridische procedure. Het helpt jullie om zelf de regie te behouden en de kosten te beperken. 

Onze belofte aan jou

"Bij Mediation geloven we in het belang van samenwerking en respectvolle communicatie. We streven ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin jullie als ouders kunnen werken aan een vreedzame en duurzame oplossing voor de echtscheiding. Onze mediator zal jullie begeleiden tijdens het hele proces en ervoor zorgen dat jullie belangen en die van de kinderen centraal staan. "

"Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe de Mediator jou kan helpen om het pad naar herstel en een nieuwe start te bewandelen "

Illu-loep-stempel@3x-300x237

De meest gestelde vragen vind je hier!

In principe lenen alle conflicten zich voor mediation. Het maakt niet uit of het gaat om bijvoorbeeld arbeidsgeschillen, ruzie met de buren, echtscheidingen, familieconflicten, consumentenzaken of een verschil van mening met de gemeente of een andere (overheids)instantie.

Of mediation geschikt is voor jouw conflict hangt af van hoe jij en de andere partij tegen het conflict aankijken. Mediation kan zeker goed werken als:

  • Er een snelle oplossing moet komen. Je wilt weer verder. Hoe eerder het conflict uit de wereld is, hoe beter.
  • Beide partijen zelf invloed willen hebben op de oplossing van het conflict. Bij mediation onderhandel je zelf over de uitkomst.
  • Je de relatie met de andere partij wilt of moet behouden. Bijvoorbeeld omdat je blijft samenwerken of als je gaat scheiden en er zijn kinderen in het spel. 
  • Je bereid bent om met de andere partij te praten en samen een oplossing te vinden.
  • Er problemen zijn in de communicatie met de ander, maar je het conflict wel graag opgelost wilt hebben.
  • Je een creatieve oplossing zoekt omdat een juridische beslissing niet alles voor je kan oplossen.

Een MfN-registermediator herken je aan de titel MfN-registermediator en het bijbehorende logo. Alleen mediators die ingeschreven zijn in het MfN-register mogen deze titel en het logo gebruiken, bijvoorbeeld op hun website. Wil je zeker weten of je met een MfN-registermediator te maken hebt, zoek dan op naam in de zoekmachine van ons register of neem contact op met het MfN-bureau via 010 2012344.

Controle van een beroepsregistratie is belangrijk, want wie op internet zoekt op ‘mediation’ of ‘mediator’, komt al snel verschillende websites tegen waar mediators te vinden zijn die als ‘geregistreerd, gecertificeerd’, ‘erkend’ of anderszins worden gepresenteerd. Ga daarom altijd de registratie van de mediator na voordat een mediationtraject aanvangt!

Als je een mediator inschakelt, betaal je hier uiteraard de kosten voor. Verder kun je rekening houden met:

  • Advocaatkosten
  • Griffierechten
  • Uittreksels en advieskosten

 

Voor lagere inkomens is gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk voor zowel een mediator als een advocaat. Wil je weten of je daarvoor in aanmerking komt? Kijk dan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand

Jouw coach en scheidingsbegeleider

Kan ik met jou meedenken

"Ik kijk niet alleen naar de juridische zaken, maar ook naar jullie emotionele, communicatieve en financiële behoeften. Ik geloof dat deze aspecten nauw met elkaar verbonden zijn en essentieel voor een succesvolle en duurzame afhandeling van jullie scheiding."

Peter Juffer 
Kindbehartiger | Coach De Kinderen Scheiden Mee |
SCHIP-Behandelaar | Mediator | (Financieel) Echtscheidingsadviseur

Peter Juffer
Peter Juffer MBA RES CFP

Navigatie

Overig

Hoenderkamp 20 7812VZ Emmen

(0591) 820 230

info@intwee.nl

© 2023 Praktijk In Twee • Alle rechten voorbehouden

Praktijk In Twee is een een handelsnaam van Ollie BV (KvK: 86097172)