"Bij een scheiding van ouders, scheiden de kinderen mee.
Ontdek hoe Praktijk In Twee ondersteuning biedt aan het hele gezin."

"Elk gezin verdient tijdens en na een scheiding extra ondersteuning."

Samen Bouwen aan Herstel na een Verbroken Relatie

 

Na het verbreken van een relatie kan het moeilijk zijn om weer grip te krijgen op je leven. Maar wat als er een benadering is die je helpt om samen met je ex-partner te werken aan herstel en een nieuwe start? Maak kennis met de SCHIP-Aanpak Begeleider, de professional die je begeleidt bij het bouwen aan herstel na een verbroken relatie.

Wat is de SCHIPaanpak?

 

De SCHIPaanpak is een unieke benadering die staat voor Samenkomen, Conflictverheldering, Helpend horen, Integratie en Partnerschap. Het is gericht op het herstelproces na een relatiebreuk, waarbij de focus ligt op het verwerken van emoties, het oplossen van conflicten en het creëren van een nieuwe basis voor samenwerking en communicatie.

Wat doet een SCHIP-Aanpak Begeleider?

 

Een SCHIPaanpak-Begeleider is een professional die getraind is in het begeleiden van ex-partners bij het doorlopen van de SCHIPaanpak. Ze bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin jullie als ex-partners samen kunnen werken aan herstel en het oplossen van conflicten. De begeleider faciliteert de gesprekken en helpt jullie om emoties te verwerken, elkaars perspectieven te begrijpen en constructieve oplossingen te vinden.

Hoe werkt de SCHIP-Aanpak?

 

(S)samenkomen: De SCHIP-Aanpak Begeleider organiseert een eerste gesprek waarin jullie als ex-partners elkaar ontmoeten en de intentie uitspreken om samen te werken aan herstel. Hier worden ook de verwachtingen en de structuur van de SCHIP-Aanpak besproken

(C)conflictverheldering: Tijdens deze fase staat het begrijpen van de conflicten en de impact ervan centraal. De begeleider helpt jullie om inzicht te krijgen in elkaars pijn, boosheid en verdriet, en om de onderliggende emoties te verwerken.

(H)helpend horen: In deze fase krijgen jullie de gelegenheid om elkaars verhalen te delen en naar elkaars perspectieven te luisteren. De begeleider zorgt ervoor dat er ruimte is voor erkenning, begrip en empathie.

(I)integratie: Hier gaan jullie samen op zoek naar een nieuwe betekenis en zingeving na de relatiebreuk. Jullie richten je op het vinden van nieuwe doelen, waarden en een gezamenlijke toekomst, ook als dat betekent dat jullie niet meer als partners verdergaan.

(P)partnerschap: In deze laatste fase wordt er gewerkt aan het creëren van een nieuw partnerschap als ouders of als samenwerkende ex-partners. Jullie leren effectief te communiceren, grenzen te stellen en afspraken te maken die het welzijn van beide partijen en eventuele kinderen bevorderen.

 

Onze belofte aan jou

"Als SCHIPaanpak-Begeleider staan we klaar om jou te ondersteunen bij het bouwen aan herstel na een verbroken relatie. We bieden een veilige, respectvolle en vertrouwelijke omgeving waarin jullie samen kunnen werken aan het verwerken van emoties, het oplossen van conflicten en het creëren van een nieuwe basis voor samenwerking. Onze begeleider zal jullie professioneel begeleiden gedurende het hele proces. "

"Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe de SCHIP-Aanpak Begeleider jou kan helpen om het pad naar herstel en een nieuwe start te bewandelen. "

Jouw coach en scheidingsbegeleider

Kan ik met jou meedenken

"Ik kijk niet alleen naar de juridische zaken, maar ook naar jullie emotionele, communicatieve en financiële behoeften. Ik geloof dat deze aspecten nauw met elkaar verbonden zijn en essentieel voor een succesvolle en duurzame afhandeling van jullie scheiding."

Peter Juffer 
Kindbehartiger | Coach De Kinderen Scheiden Mee |
SCHIP-Behandelaar | Mediator | (Financieel) Echtscheidingsadviseur

Peter Juffer
Peter Juffer MBA RES CFP

Navigatie

Overig

Hoenderkamp 20 7812VZ Emmen

(0591) 820 230

info@intwee.nl

© 2023 Praktijk In Twee • Alle rechten voorbehouden

Praktijk In Twee is een een handelsnaam van Ollie BV (KvK: 86097172)